Lomo: Take Two

Organizam un nou concurs foto. Tema este Expunere Multiplă și a fost decisă într-un chestionar pe facebook de către membri.

Fotografiile înscrise vor fi publicate aici, pe site, bifând căsuța pentru concurs:

Concursul se desfășoară până la data de 31 mai astfel încât să apuce să developeze/scaneze/posteze până și cel mai leneș fotograf. Tragerea la sorți va avea loc pe data de 1 iunie.

Primul premiu anunțat este un scaner de film Epson Perfection 3170 (puțin folosit, donat de un user). Mai puteți dona și alte premii.

În caz că nu aveți un aparat de tipul SMENA 8m unde puteți arma și realiza oricâte fotografii suprapuse pe același cadru sau un aparat de tipul Canon T90 care are opțiune în meniu unde poți alege expunere multiplă, aveți mai multe metode de a realiza expuneri multiple:

1. Cu SLR-uri care au buton pentru deblocat filmul înainte de a-l derula atunci când ajunge la capăt:

2. Puteți expune întreg filmul de mai multe ori. Cu același aparat sau chiar cu aparate diferite. Puteți chiar să faceți film swap – adică să trimiteți prin poștă filmul expus altui membru care să îl mai expună o dată. E un experiment care a reușit în trecut – primul membru cumpără filmul și-l expune o dată, al doilea îl mai expune o dată și se ocupă de developare + scanarea negativului. Ambii sunt surprinși de efectul suprapunerilor neașteptate. Pentru a găsi membri interesați de acest experiment, puteți scrie pe pagina dedicată din forum.

3. Efecte de suprapunere în camera obscură, expunând pe aceeași hârtie mai multe cadre. Experiment mai ușor de controlat, dar necesită o cameră obscură utilată și substanțe pentru developare manuală.

Ca de obicei, nu sunt acceptate retușările sau realizarea dublei expuneri în mod digital, cu un program software.

Vă urăm experimentare plăcută!

Concursul a fost câștigat de http://lomo.ro/imagine/92755/

Rezultate

Imaginile înscrise

Sari la bara de unelte