Regulament

Pe scurt:

Pe lung:

Site-ul comunității LOMO România este guvernat de o serie de reguli care trebuie respectate de către toți membrii, din momentul în care își creează un cont.

Imagini

Drepturi de autor

Încărcând o imagine pe site-ul LOMO România, utilizatorul confirmă că deține drepturile de autor asupra acelei imagini sau că are acordul autorului ca acea imagine să fie publicată pe site.

Imaginile la dimensiune maximă vor fi afișate numai pe site. Thumbnail-urile sunt considerate “fair-use” și pot apărea pe alte site-uri, cum ar fi Facebook, pentru promovarea lomo.ro.

Conținut

LOMO România își declină orice responsabilitate privitoare la conținutul fotografiilor adăugate de utilizatori, responsabilitatea pentru materialele publicate revenindu-le acestora din urmă.

Conținut explicit

Imaginile care au conținut vulgar sau nepotrivit pentru anumite audiențe trebuie marcate ca atare. Acestea nu vor fi accesibile vizitatorilor neînregistrați.

Portrete și nuduri

În cazul portretelor, încurajăm obținerea acordului verbal al persoanelor fotografiate. Considerăm că un astfel de acord este obligatoriu în cazul fotografiilor nud. Dacă subiectul unei fotografii e deranjat de prezența sa pe site, se va adresa inițial fotografului și apoi administratorului pentru găsirea unei rezolvări pe cale amiabila.

Postprocesare

Sunt descurajate alterările digitale, folosind Photoshop sau alt software. Vor fi șterse imaginile prelucrate excesiv.

Orice prelucrare digitală trebuie menționată în descrierea imaginii.

De asemenea, folosirea watermark-urilor este contraindicată.

Date tehnice

Pentru a veni în sprijinul celor care vizionează imaginile, vă rugăm să încercați să furnizați cât mai multe date tehnice posibile (aparat, film, diafragma etc.) cât și date despre circumstanțele în care a fost realizată fotografia. În descriere vă recomandăm să treceți eventualele modificări și prelucrări realizate.

În cazul în care vor fi observate neconcordanțe în fișa tehnică a fotografiei (completări greșite sau inexacte) acestea vor fi editate de către moderatorii site-ului fără o notificare prealabilă.

Auto-completare

La completarea câmpurilor Aparat și Film, site-ul va sugera denumirea corectă în cazul în care aceasta a fost introdusă anterior pe site. Vă rugăm să o folosiți pe aceasta pentru a facilita o navigare mai ușoară pe site.

Etichete

Fiecare imagine poate avea una sau mai multe etichete. O etichetă (tag) este un cuvânt care ajută la descrierea și categorisirea imaginilor. De exemplu, aici sunt toate imaginile cu eticheta “statuie”.

De observat că datele tehnice (aparat, film, color/alb-negru, etc.) nu trebuie adăugate ca etichete, acestea având căsuțe separate în zona Date Tehnice.

Site / Forum

Conturi de utilizator

Oricine își poate crea un cont de utilizator. Acesta îți permite să postezi imagini și să interacționezi cu alți membri.

Fiecare participant în cadrul acestei comunități are dreptul la un singur cont de utilizator. Conturile duplicate (clone) vor fi suspendate fără avertisment.

Odată creat, un cont de utilizator nu poate fi șters. Imaginile, în schimb, da.

Organizarea forumului

Forumul este împărțit în mai multe secțiuni, în funcție de subiectul discuțiilor. Este de preferat ca mesajele postate să respecte structura forumului și să fie la subiect. Scopul acestei comunități este de a facilita schimbul de informații pe teme fotografice. Subiectele alternative de discuții sunt tolerate, atâta timp cât sunt postate în secțiunea “Offtopic”.

Calitatea comentariilor

Este de preferat ca mesajele scrise de membri să aducă un plus de valoare discuțiilor. Nu vor fi tolerate mesajele care conțin atacuri, sub orice formă ar fi acestea (amenințări, jigniri, atacuri la persoană). Mesaje monosilabice (da, nu, lol, cool etc.) sau cele ce conțin exclusiv smiley-uri nu sunt încurajate.

Moderatorii LOMO România își rezervă dreptul de a șterge sau edita mesajele care contravin regulamentului site-ului, precum și de a retrage calitatea de membru celor care încalcă în mod repetat acest regulament, fără o notificare prealabilă. Eventualele reclamații se vor face în privat.

Contact: contact@lomo.ro

Sari la bara de unelte