Prima pagină › Forumuri › General › Propunere parteneriat LOMO Wall – TiMAF 2013
Etichetat: lomo wall timaf cluj transfer
Tocmai am primit mail-ul ăsta pe contact@lomo.ro:
Bună ziua,
Mă numesc Daniel Popescu si vă scriu din partea TiMAF – Transylvania International Music and Art Festival 2013 care are loc la Cluj-Napoca intre 27 septembrie – 13 octombrie ( https://www.facebook.com/MusicArtFest ). Scopul festivalului este să prezinte într-o lumină nouă o confluența între arte și să dezvolte / promoveze proiecte care să influențeze pozitiv peisajul urban. Personal, coordonez secțiunea de arte plastice din TiMAF, iar în domeniul fotografiei avem o idee care ne entuziasmează și sperăm să ne puteți ajuta în realizarea ei.
Pe scurt: dorim să realizăm un LOMO Wall (dimeniuni 3 m X 7 m) care să conțină aproximativ 1500 fotografii aranjate în funcție de cromatică. Acest wall urmează a fi expus timp de 2 săptămâni în locații foarte frecventate în perioada TiMAF (Casa de Cultură a Studenților și Iulius Mall din Cluj-Napoca) în speranța că trecătorii vor fi vrajiți la distanță de bogăția cromatică și se vor apropia de wall pentru a observa detaliile și poveștile individuale ale fotografiilor LOMO (cu care se pot identifica). Urmărim experiența estetică din spatele ideii și cu siguranță este o instalație pe care nu mulți oameni au avut șansa să o vadă.
Pentru realizarea acestei idei avem nevoie de fotografii (în format digital) pe care le vom printa pe 10×15 cm. Ne puteți ajuta cu arhiva de fotografii care se regăsește pe site-ul dumneavoastră? Acest lucru ar deschide un parteneriat în care vă recunoaștem toate creditele pentru conținut și putem să promovăm conținutul sau adresele care vă sprijină în scopul pe care îl urmați. De asemenea, avem în vedere și alte colaborări pe viitor pe măsură ce evenimentele culturale se diversifică în Cluj-Napoca odată cu apropierea anului 2015 când orașul va fi Capitală Europeană a Tineretului.
Aștept cu nerăbdare un răspuns și condițiile în care am putea deschide o colaborare pentru a realiza LOMO Wall-ul.
Vă mulțumesc, cu considerație,
Daniel POPESCU
presedinte ASUAD
Voi ce părere aveți?
Presupunând că am fi de acord să share-uim arhiva, cât de clar ar ieși o poză printată la 10x15cm, având în vedere că majoritatea imaginilor au doar 800px pe latura cea mai mare?
pai nu stiu cum s-ar putea ajunge sa se sharuiasca toata arhiva. asta ar presupune sa isi dea fiecare membru consimtamantul, lucru pe care eu nu il voi face. nu toate pozele pe care le-am pus pe lomo.ro le-as vrea expuse in alta parte.
Într-adevăr. Din regulament, citire:
Imaginile la dimensiune maximă vor fi afișate numai pe site. Thumbnail-urile sunt considerate “fair-use” și pot apărea pe alte site-uri, cum ar fi Facebook, pentru promovarea lomo.ro.
Din cate stiu, ar iesi destul de bine pe 10×15 chiar si cu 800px.
Sunt de acord cu Catalin:
nu toate pozele pe care le-am pus pe lomo.ro le-as vrea expuse in alta parte.
O alta solutie ar fi sa vina fiecare membru cu o contributie de (sa zicem) 50 de fotografii si cei de la TIMAF sa-si aleaga ce le place. Dureaza mai mult intr-adevar, dar nu e imposibil.
Salut!
Mă numesc Daniel Popescu, sunt persoana care a contactat lomo.ro din partea TiMAF, aşa cum am fost preluat mai sus.
La sugestia administratorului lomo.ro, m-am alăturat forumului pentru a comunica direct cu membrii platformei. Acum sunt mai clarificat asupra relaţiei de drepturi de autor în legătură cu conţinutul şi sunt total de acord cu naaimad şi Marian, unele fotografii le afişezi fiindcă ştii că rămân în interiorul unei comunităţi.
O alta solutie ar fi sa vina fiecare membru cu o contributie de (sa zicem) 50 de fotografii si cei de la TIMAF sa-si aleaga ce le place. Dureaza mai mult intr-adevar, dar nu e imposibil.
– probabil ar fi soluţia cea mai adecvată pentru cei care doresc să ne ajute în realizarea LOMO Wall-ului, caz în care vom mulţumi lomo.ro pentru sprijin şi vom construi o listă cu persoanele ale căror lucrări apar pe wall (dacă acestea doresc) pentru a fi vizibilă lângă instalaţie. În materie de efort, cred că o asemenea idee sigur merită energia depusă.
Dacă doriţi să ne ajutaţi cu o contribuţie de fotografii, indiferent de numărul acestora, la o rezoluţie care să permită imprimarea acestora pe 10×15 cm, vă rămân recunoscător şi vă invit la Cluj când LOMO Wall-ul va fi expus public. Poate cel mai uşor mod de a trimite fotografiile ar fi prin arhivă pe transfer online la adresa daniel.popescu@timaf.ro în care să menţionaţi numele dacă doriţi să apară pe lista de contributors. Dacă aveţi o idee mai eficientă pentru transfer, ar fi cu atât mai bine.
Merci mult şi aştept păreri, sugestii, transferuri!
Sugestii tehnice pentru cei care vor să doneze imagini:
1. Dacă nu aveți imaginile organizate deja, puteți genera o arhivă folosind butonul de export de pe lomo.ro.
2. Dacă arhiva e prea mare pentru a fi trimisă pe mail, puteți folosi Dropbox pentru a-i da share.
Agree with naaimad…nu toate…hai sa o facem cum trebuie…vb pe privat sau pe mail….ce sicum facem k?