Green Market Publicată de în 15 februarie 2013

12 comentarii

 1. Nu vreau sa fiu carcotasa, dar vad ca postul asta are o anumita atractie :D

  Extras regulament lomo.ro: “Calitatea comentariilor: Este de preferat ca mesajele scrise de membri să aducă un plus de valoare discuțiilor.[…] Mesaje monosilabice (da, nu, lol, cool etc.) sau cele ce conțin exclusiv smiley-uri nu sunt încurajate.”

  Butonul de “colectie” este cea mai eleganta varianta de a va exprima aprecierea, atunci cand nu doriti sa dezvoltati subiectul :)


 2. Fratilor, ce vedeti voi excelent la poza asta? (no offence, pithicool)


  • undeva in spate acolo sigur au ceva produse tip Excelent :P


  • Nu cred ca ai dreptul sa judeci gusturile altora, depaseste cu mult problema mesajelor monosilabice. Mie mi se pare o fotografie buna. Este senzoriala, are valoare sociala si, de asemenea, are o compozitie buna. De ce nu ar fi excelenta?


   • In tara asta ai o gramada de drepturi, stai linistit. ;)

    LE: Si ca sa nu fiu chiar pe langa subiect, spun si eu ca fotografia asta nu transmite nimic, nu ma da pe spate cu nimic. Si iar revin la subiectul despre calitatea pozelor de pe site. Subiectul banal din poza asta si felul cum este facuta ar fi fost salvat oarecum daca ar fi fost facuta mai “lomo”, ca doar suntem pe lomo.ro. Ca doar asta e “lomography”: subiecte banale, dar pozate altfel.


    • Fotografia cu pricina poate sa aiba valoare documentara – piata din Berceni in anul 2013.
     Poate sa vorbeasca despre lipsa de diversitate a dietei romanului – n-shpe tarabe, fiecare vanzand aceeasi varietate de fructe (mere, portocale, mandarine, banane ad infinitum).
     Poate fi placuta pur estetic – verdele crud al vopselei in contrast cu portocaliul si rosul fructelor.
     Poate sa aduca in discutie probleme sociale – cine sunt cei care cumpara dintr-o piata agroalimentara in sudul Bucurestiului?
     Poate sa fie nostalgica – daca locuiesti/locuiai in Berceni.
     Poate sa fie strict o discutie de tehnica – prost cadrata, focusul facut gresit.

     Nu cred ca e nevoie sa existe neaparat un imens artificiu vizual pentru ca fotografia asta sa existe pe lomo.ro. Nu spun nici ca e o fotografie buna sau una rea.
     Se poate argumenta ca, avand in vedere rezultatul, autorul a cam urmat modelul “don’t think, just shoot!”.

     Dar “Nu te c**i in gusturile omului” nu e un argument. Gusturile sunt doar primul pas in a exprima o parere. La fel “bravo!”.
     Sunt mai mult decat sigura ca atat mariuspopa cat si Papu pot sa adauge comentarii mustoase pe site. Eventual o analiza detaliata a impactului lomografiei asupra zonei Berceni. Cate ceva despre efectul benefic al verdelui crud? Un sonet despre mancatul portocalelor iarna?

     Fie asta sau se rezuma la a colectiona fotografia.


 3. Este adevarat ca nu sunt monosilabice, dar stim ca se poate si mai bine de atat :) Mmmmm dulciuri de la Excelent, ce vremuri :X


Sari la bara de unelte